Pitbull Tuvalet Eğitimi

Merhaba Arkadaşlar

Pitbull veya farklı cinslerdeki yavru veya yetişkin köpekleriniz için tuvalet eğitimleri hakkında bazı bilgileri sizler için blogumuz dan paylaşırken youtube kanalımızda yayınladığımız videolarımız da blogumuzda sizler için yer vereceğiz.

Yavru Köpeklerde Tuvalet Eğitimi

Yavru köpeklerde tuvallet eğitimi çok kolaydır, söyledir, böyledir diye ahkam kesenler çok olmasının yanı sıra bilmedikleri halde eleştiri yapan kişilere sakın kulak vermeyiniz. Evet yavru köpekler herşeyi çok çabuk öğrenme ve eğitimleri kolay olduğu tartışılmaz bir gerçektir.

Yavru köpeklerimizin tuvalet eğitimlerine kaç haftalık olduğuna bakmadan eve getirdiğiniz ilk gün ile başlaması gerektiğini sakın unutmayınız. Bunun için yapılması gereken köpeğinizin eve gelmeden önce kalacağı yer ayarlanmalı ve köpeğiniz için güvenli tuvalet bölgeleri hazırlanmış olmalıdır.

Köpeğinizin Güvenli Bölgesi erişkin hale geldiğinde bile içinde rahatça hareket edebileceği büyüklükte olması ( köpek kulübesi, Köpek Evi veya Köpek kafesi) halinde olması ve etrafının parmaklıklarla çevrili olması veya kullanılmayan bir oda olabilir. ona verilmiş bu alanda yavru köpeğiniz yanını da olmadığınız süre zarfı içinde uyuması oynaması için olduğunuz unutmayınız.

Bu Hazırlamış olduğunuz güvenli bölgede köpeğiniz mama kapı, su kapı, oyuncakları bulunmaktadır.

Hazırlamış olduğunuz güvenli bölgeyi tamamen tuvalet pediyle kaplamanız gerekmekte olduğunu unutmayın. Bu petleri petshop,eczanelerde satılan hasta pedlerini alarak kulana bilirsiniz.

Köpek Tuvalet eğitiminde en büyük yanlışlardan biri ise köpeğinizin bu pedlerle eğitimine alıştırırken onu dışarı tuvalete çıkarmaktır. 
Tuvalet petleri köpeğinizin eğitim sürecinde bulunması gereken ve tuvalet kazalarını önlemek ve evin diğer bölümlerini kirletmemesi  için kullanıldığını hatırlatmak isterim. Asıl bu süreç köpeğimizin tuvalet eğitimi dışarıda verilmektedir. 
Beslemiş olduğunuz köpek ufak cins bir ırktan köpekse ve büyüdüğü zamanda evdeki pede tuvaletini yapmasını istiyorsanız bu pedleri ana tuvalet alanları olarak belirlemeniz gerekmektedir. 
Tuvalet eğitimi için sürekli dışarı çıkarılmasına rağmen eğitim başlangıcında pedlerle kaplanmış alanımızda tuvalet kazalarınında yaşanması mümkün olduğunu hatırlatmakta fayda olduğunu düşünüyorum. Kaplanmış olan pedlerin kirlenmesi durumunda hemen değiştirilmesi gerektiğini sakın unutmayınız. Eğer köpeğiniz 2 aylık bir köpekse kepeğiniz için eğitim süreci tahmini olarak 2 ile 5 gün arasında değişecektir ve sonunda bu eğitimin meyvesini alacaksınız.
Şunuda hatırlatmakta fayda olduğunuz düşünüyorum  eğitim almış ama hasta olan köpeğinizin gereken yerlere tuvalet yapamayacaklarını bilmenizi isterim.

4 yorum

Merhaba, sitenizdeki faydalı bilgiler için çok teşekkür ederim! Biz köpek eğitimi için tüm gerekli aksesuarları imal ediyoruz: boyun, göğüs ve gezdirme tasmaları, ağızlıklar, kolluklar, oyuncaklar, bite tug'lar, eğitmenler için koruyucu giysiler ve diğer bakım malzemeleri. Sizi de sayfamıza bekleriz :)https://www.fordogtrainers-turkey.com/tr/
Size başarılarının devamını diliyoruz!
Saygılarımızla, Fordogtrainers

Reply

Yorum Gönder