Amerikan Pitbull Terrier Hakkında Bilinmeyenler

Amerikan Pitbull Terrier Hakkında Bilinmeyenler

Merhaba arkadaşlar ilk olarak Amerika da çoğalması sağlanan pitbull terrier ırk köpekler sadık olmalarının yanı sıra saldırgan olarak ta bilinmektedir. Bunun nedeni günümüzde yanlış eğitim sonucu saldırgan agresif bir yapıya sahip olan ırk genel olarak köpek dövüşleri için eğittikleri için bu saldırgan tavırları insanları korkutmaktadır. Pitbull olan üstü dayanaklı, güçlü ve eğitimi ile çok iyi bir koruma haline getirile bilinmektedir. 
Bu güzel yaratıklar Bull ve terrier ırkları arasında karışım sonrasında dünyaya gelen bu ırk insanlarla çok iyi anlaşması, iyi bir eğitimle çocuklarınızın bakıcılığını bile yapa bilecek kapasitede bir ırktır.
Ancak bunların ola bilmesi için iyi bir eğitimden geçirerek bu yukarıda bahsi geçen olayları bu sevimli ve güçlü köpeğimize yaptırta biliriz. Amerikan Pitbull herkesin bakıp büyüte bileceği bir köpek ırkı değildir.


Amerikan Pitbull'ları bir çok bölümde kullanıla bilinir, bekçi, avcı, bakıcı, koruma veya polis köpeği olarak eğitimleri sonucunda sahibine sadık ve her dediğini yerine getire bilecek bir köpektir. Pitbull'ları bahçenizde evinizde bakmak mümkün olduğu gibi hareketli bir yapıya sahip olan bu ırk küçük alanlarda sıkıntı yaşaya bilirler.  Bu ırkların çene  yapıları çok güçlü, vücut yapısı atletik kaslı ve çevik bir forma sahiptir. tüylerı kısa olduğundan çok fazla bir bakıma ihtiyaç duymamaktadırlar. 

Amerikan Pitbull Terrier Genel Özelikleri

Ülke: Amerika Birleşik Devletleri
Kod: FCI 236/3.4
Ortalama boy: Dişi 44-46 cm, Erkek 45-48 cm
Ortalama ağırlık: Dişi ve Erkek 28-30 kg
Renk: Siyah, beyaz, kahverengi tonları
Yaşam süresi: 12-14 yıl

Yorum Gönder